Program


Verdi: Traviata - ROH 2018/19

Verdi: Traviata - ROH 2018/19

Richard Eyre rendező szemet gyönyörködtető produkciójában megalkotta a tökéletes előadást Verdi klasszikus operájából, melyben Violetta szerepében Ermonela Jaho mindenét feláldozza szerelméért.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. január 30. szerda, 19:45

Alfréd szerepében Charles Castronovo látható, Germont Györgyöt az opera világsztár Plácido Domingo alakítja.

Élő közvetítés a londoni Royal Opera House-ból.

Zene: Giuseppe Verdi
Rendező: Richard Eyre
Karmester: Antonello Manacorda

A váratlan szerelem borzongásától a későn érkező, szívbemarkoló megbocsájtásig – Verdi műve, a La traviata nem véletlenül vált a világ egyik legkedveltebb operájává. A ragyogó Párizsban Alfréd beleszeret Violettába, a kurtizánba, ám a mélyben megbúvó titkok sötét folyama végű tragédiába torkollik. Az opera gazdag muzsikájában felcsendül a híres Brindisi és a buja ‘Sempre libera’ – amelyek az olasz opera legfülbemászóbb lírai áriái közé tartoznak. Richard Eyre vezetésével a Royal Opera művészei az érzelmek színes palettáját hozzák felszínre, a szerelem szédítő felfedezésétől a fájdalmas szembesítésen át egészen az elkerülhetetlen végkifejletig. Gazdag, korhű díszletek és jelmezek hangsúlyozzák a valós történeten alapuló cselekmény megrendítő erejét.

Violetta: Valéry Ermonela Jaho
Germont Alfréd: Charles Castronovo
Germont György: Plácido Domingo

Opera három felvonásban

Előadás hossza: 3 óra 35 perc, két szünettel

Az előadás nyelve: olasz, angol felirattal

Felhívjuk nézőink szíves figyelmét, hogy jogtulajdonosi döntés értelmében a Royal Opera House előadásait magyar felirat nélkül közvetítjük. Továbbá tájékoztatjuk Önöket, hogy az előadásra késve érkező vendégeinket csak a szünetekben tudjuk beengedni.


Ajánlatunk


Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék a Csókos asszony címszerepét játssza. Ünneplik őt meg eljegyzését Dorozsmay Pista zeneszerzővel. A vőlegény azonban átmulatja az éjszakát, zálogba csapja a jegygyűrűket, és megszökik Rica Macával. A botrányos megcsalatás után érkezik Tarpataky báró, a híres mecénás. Katónak pedig dönteni kell: palota és gazdagság, csillogással kecsegtető siker vagy a szegényes bérházban eltöltött élet boldogságra vágyakozva. Zerkovitz Béla egyik legnépszerűbb, örökzöld, operettje csupa humor, szenvedély, szerelem, színház a békebeli Pestről, amikor olyan slágerek csendülnek fel többek között, mint az Asszonykám, adj egy kis kimenőt, az Éjjel az omnibusz tetején, a Gyere, te nímand, a Mi, muzsikus lelkek, valamint a műfaj és a darab emblematikus dala, a Van a Bajza utca sarkán... kezdetű sláger.

A Magyar Állami Népi Együttes Csodaváró betlehemese időnként bohókás, máskor lélekmelengető pillanatokon keresztül számlál vissza Jézus születésének éjszakájáig.

Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Ajánló


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

Koncertszerű operaelőadás három felvonásban, két szünettel, olasz nyelven

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat