Program


ZENEMÁNIA Beavató koncertsorozat 2.

ZENEMÁNIA Beavató koncertsorozat 2.

A Zenemánia következő évadában egyetlen nagy jelentőségű zenei műfajt fogunk körbejárni: a szimfonikus költeményt. Ám nem a híres darabokat fogjuk megvizsgálni, hanem olyan szerzők itthon nem játszott műveit, akiknek minden egyes hangjuk meglepetést tartogat.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. március 28. vasárnap, 15:00

A Zenemánia következő évadában egyetlen nagy jelentőségű zenei műfajt fogunk körbejárni: a szimfonikus költeményt. Ám nem a híres darabokat fogjuk megvizsgálni, hanem olyan szerzők itthon nem játszott műveit, akiknek minden egyes hangjuk meglepetést tartogat. Hol stílusuk, hol mondanivalójuk által, hol zenei gondolataik előremutató voltával vagy épp a magányos zeneszerzői keresgélés egy-egy meghökkentő végeredménye miatt.

Minden hagyományosan „nagy” szerzőt kihagyunk a szimfonikus költemények alkotóinak végtelen sorából. Senki ne számítson Lisztre, Richard Straussra, ám mindenkire számítson, aki felépítette, bővítette és életben tartotta ezt a műfajt. Szerzőink közt lesz Saint-Saëns, César Franck, Glazunov, Sibelius, Honegger, Martinů, Ibert, Nielsen és Ljadov. Mind-mind egy pazarlóan tehetséges kor káprázatos szimfonistái, akik egyedi tónusokkal gazdagították a zenetörténet színes palettáját. Itt az ideje felülbírálni elitista döntéseinket, hogy megismerkedhessünk az imént felsorolt komponisták tévesen „kevéssé érdekesnek” minősített remekműveivel.
Dinyés Dániel
   
Beavató koncertsorozat / 2
2021. március 28., vasárnap, 11:00
Zenemánia

Nemzeti Filharmonikus Zenekar
Műsorvezető és házigazda: Dinyés Dániel

Beavató koncertsorozat / 2
2021. március 28., vasárnap, 15:00
Zenemánia

Nemzeti Filharmonikus Zenekar
Műsorvezető és házigazda: Dinyés Dániel

Ajánlatunk


zenés party két részben

Szerelem, érzékiség, pénz és botrány utáni hajsza Jean de Létraz pazar bohózatában, parádés szereposztással a Veres 1 Színház előadásában. Házasoknak kötelező! Szingliknek még inkább!

Ajánló


A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat