Program


ZENEMÁNIA Beavató koncertsorozat 3.

ZENEMÁNIA Beavató koncertsorozat 3.

A Zenemánia következő évadában egyetlen nagy jelentőségű zenei műfajt fogunk körbejárni: a szimfonikus költeményt. Ám nem a híres darabokat fogjuk megvizsgálni, hanem olyan szerzők itthon nem játszott műveit, akiknek minden egyes hangjuk meglepetést tartogat.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. április 25. vasárnap, 15:00

A Zenemánia következő évadában egyetlen nagy jelentőségű zenei műfajt fogunk körbejárni: a szimfonikus költeményt. Ám nem a híres darabokat fogjuk megvizsgálni, hanem olyan szerzők itthon nem játszott műveit, akiknek minden egyes hangjuk meglepetést tartogat. Hol stílusuk, hol mondanivalójuk által, hol zenei gondolataik előremutató voltával vagy épp a magányos zeneszerzői keresgélés egy-egy meghökkentő végeredménye miatt.
Minden hagyományosan „nagy” szerzőt kihagyunk a szimfonikus költemények alkotóinak végtelen sorából. Senki ne számítson Lisztre, Richard Straussra, ám mindenkire számítson, aki felépítette, bővítette és életben tartotta ezt a műfajt. Szerzőink közt lesz Saint-Saëns, César Franck, Glazunov, Sibelius, Honegger, Martinů, Ibert, Nielsen és Ljadov. Mind-mind egy pazarlóan tehetséges kor káprázatos szimfonistái, akik egyedi tónusokkal gazdagították a zenetörténet színes palettáját. Itt az ideje felülbírálni elitista döntéseinket, hogy megismerkedhessünk az imént felsorolt komponisták tévesen „kevéssé érdekesnek” minősített remekműveivel.
Dinyés Dániel

Beavató koncertsorozat / 3
2021. április 25., vasárnap, 11:00
Zenemánia

Nemzeti Filharmonikus Zenekar
Műsorvezető és házigazda: Dinyés Dániel


Beavató koncertsorozat / 3
2021. április 25., vasárnap, 15:00
Zenemánia

Nemzeti Filharmonikus Zenekar
Műsorvezető és házigazda: Dinyés Dániel

Ajánlatunk


2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Ajánló


A BFZ áprilisi Haydn–Mozart-koncertje a márciusi műsor párjának tekinthető.

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat