Program


Zsidó Kulturális Fesztivál 2024: ,,…Van-e ott haza még?” - Irodalmi összeállítás

Zsidó Kulturális Fesztivál 2024: ,,…Van-e ott haza még?” - Irodalmi összeállítás

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: szeptember 9. hétfő, 19:00

,,…Van-e ott haza még?” – Irodalmi összeállítás harmonika kísérettel

Bánsági Ildikó, Görög László, Máté Gábor és Móser Ádám műsora

 

,,Amit bizonyosan tudunk a 21. századról (…), hogy ez az a század, amikor meg fognak halni a holokauszt túlélői. Mindenki. Lassan elhagynak minket a túlélők és magunkra maradunk. El akarjuk-e felejteni a történteket, mint egy rossz álmot vagy elfogadni akarjuk, mint az emberi történet, civilizáció nagy traumáját? – írja Esterházy Péter.

Erre az elfogadásra késztet minket a „…Van-e ott haza még?...” című irodalmi összeállítás, amelyben többek között Debreczeni József, Gergely Ágnes, Vas István, Konrád György, Borbély Szilárd, Zelk Zoltán, Szép Ernő és Edith Egger műveiből ad elő Bánsági Ildikó, Görög László és Máté Gábor, aki egyúttal a produkció rendezője is.

Ez az esemény a Holokauszt 80. Emlékév keretében valósul meg.

 

* Az időpont és a programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Ajánlatunk


zenés party két részben

A 2014-ben feltűnt izlandi elektronikus zenei duót, a Kiasmost két tapasztalt, külön-külön is jól ismert zeneszerző-producer alkotja. Tegyük hozzá, mindketten más-más stílusban tűntek fel. Öt év szünet után tértek vissza a koncertezéshez, a Müpában új albumuk anyagát mutatják be.

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Ajánló


“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább,…

Toronykőy Attila Operatúra Papagenóval A gyermekek biztonságos látogatása érdekében szülői felügyelet nélkül a programon való részvétel nem lehetséges.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat