Program


ZSOLTÁR Kocsis 3.

ZSOLTÁR Kocsis 3.

A hangverseny műsora két fontos törekvést tükröz. Az első a barokk zene újbóli „birtokbavétele” a hagyományos szimfonikus zenekarok által. Az elmúlt évtizedekben, a historikus előadói gyakorlat térhódításával a szimfonikus együttesek felhagytak a barokk művek megszólaltatásával. Ezt a repertoárt újra a szimfonikus koncertek részévé kell tenni – természetesen a korhű előadói gyakorlat tanulságainak kamatoztatásával.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. március 12. péntek, 19:30

Kocsis bérlet / 3
2021. március 12., péntek, 19:30
Zsoltár

Johann Sebastian Bach: III. (G-dúr) Brandenburgi verseny, BWV 1048
Dubrovay László: Cantata aquilarum (Sasok éneke)
***
Johann Sebastian Bach: II. (h-moll) zenekari szvit, BWV 1067
Kodály Zoltán: Psalmus hungaricus, op. 13

Bálint János fuvola
Fekete Attila tenor
A Magyar Állami Operaház Gyermekkórusa (vezető karnagy: Hajzer Nikolett)
Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba)
Nemzeti Filharmonikus Zenekar
Vezényel: Halász Péter


Bach III. Brandenburgi versenye és II. zenekari szvitje a zeneszerző termésének két kivételes szépségű és széles körben népszerű darabja – az utóbbi egyben a fuvolairodalom egyik közkedvelt gyöngyszeme is. Kodály Magyar zsoltára, a Psalmus hungaricus, melyet a zeneszerző Kecskeméti Vég Mihály szövegére írt, Pest, Buda és Óbuda egyesítésének félszázados évfordulójára született 1923-ban, s azóta a magyar zenetörténet nemzeti ereklyéjévé vált. A magyar kultúra egyik legnagyobb kincse ez a mű, amely komoly-tragikus hangon fejezi ki a nemzet lelkivilágát. Cantata aquilarum (Sasok éneke) című egytételes kantátáját Dubrovay László Gyurkovics Tibor versciklusára írta: a hazafias mű a magyarság sorskérdéseiről, az összetartozás érzésének fontosságáról szól. Bálint János az egyik legkiválóbb magyar fuvolaművész, aki szólistaként és kamaramuzsikusként rendszeresen lép fel idehaza és külföldön. Fekete Attila, a jeles tenor, a Magyar Állami Operaház tagja zenés színpadi művekben és oratorikus kompozíciók megszólaltatójaként egyaránt jelentős sikereket arat.

Ajánlatunk


Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki mindent mer, annak lesz igaza! Aki felrúgja a szabályokat, az hozza majd a törvényeket, és aki a legtöbbet meri, annak az igaza lesz a legerősebb. És ráébredtem, hogy a hatalom mindig annak a kezébe kerül, aki hajlandó megragadni. Hogy csak merni kell. Ennyi az egész. És akkor elhatároztam, hogy én merni fogok.”

Ajánló


Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

LEGYETEK SZERENCSÉSEK! táncszínházi előadás a Fitos Dezső társulat előadásában esőnap június 30.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat