Program


Rudolf Buchbinder és az Orchestra del Maggio Musicale Fiorentino

Rudolf Buchbinder és az Orchestra del Maggio Musicale Fiorentino

Brahms: I. (d-moll) zongoraverseny, op. 15
Beethoven: VI. (F-dúr, „Pastorale”) szimfónia, op. 68

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. augusztus 15. vasárnap, 19:30

Zubin Mehta és az Orchestra del Maggio Musicale Fiorentino

Közreműködik:
Rudolf Buchbinder - zongora

Egy természetközeli, derűs szimfónia, amely előlegezi, és egy tragikus hangvételű zongoraverseny, amely beteljesíti a romantikus kifejezésmódot. Beethoven és Brahms. Azaz: Brahms és Beethoven, hiszen ezen a koncerten a következmény felől haladunk az előzmény felé. A szólista korunk egyik legjelentősebb zongoraművésze, aki eddig elkerült minket, ezért is érdemes lesz végre meghallgatnunk. A karmester a szakma doyenjeinek egyike, aki a nagy múltú itáliai zenekarnak harminckét éven át volt zeneigazgatója. Minden adott egy varázsos estéhez!

Brahms 1858-ban, huszonöt évesen fejezte be első, d-moll zongoraversenyét, ez volt első nagyzenekari opusa, amely közönség elé került. A rendkívül nehéz, virtuóz darab drámaisága és sötét tónusa összefügg a fiatal Brahms mentora, Schumann végzetes betegségével és tragikus halálával. Beethoven VI., Pastorale szimfóniája 1808-ban keletkezett, s ugyanezen év decemberében mutatták be a zeneszerző maratoni szerzői estjén. Modern vonás az öttételes alkotás harmadik és negyedik tételének összekapcsolása, a természetábrázolás pedig a romantikus programzene előfutárává avatja a művet. A firenzei Maggio Musicale fesztivál zenekarát 1928-ban alapították. Közel egy évszázados fennállása során a legendás együttes nagy karmesterek lenyűgöző sorával működött együtt Wilhelm Furtwänglertől Seiji Ozawáig, Bruno Waltertől Carlos Kleiberig, Otto Klemperertől Riccardo Chaillyig. 1985-től 2017-ig Zubin Mehta állt a fesztivál élén - ez az időszak a zenekarral való együttműködésének is fénykora volt. A bombayi születésű Mehta, a bécsi Zeneakadémia hajdani neveltje, korunk egyik legnagyobb karmestere egy felejthetetlen generáció művészi üzenetét közvetíti.

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról. Terápia, démonok, hormonok, Pottyondy... Mit érez ha ezeket hallja?

Ajánló


Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és…

Márai Sándor világsikerű regénye a késői leszámolás drámája.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat