Program


Abigél
10

Abigél

Kocsák Tibor-Somogyi Szilárd-Miklós Tibor: Abigél

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. november 24. csütörtök, 19:00

Somogyi Szilárd 2004-ben színpadra állította Szabó Magda Álarcosbál című regényét, és 2008-ban nekifogott egy még nagyobb feladatnak, az Abigél musical megrendezésének. Társa lett a munkában Kocsák Tibor zeneszerző és Miklós Tibor dalszövegíró, akik már korábban, a Rock Színház idején vittek sikerre zenés műként olyan irodalmi remekeket, mint a Légy jó mindhalálig vagy az Anna Karenina.

A musical új aspektusból közelít a csodálatos szívet melengető, sírós-nevetős történethez. Az egész Gina, a tizenéves gimnazista lány egy drámai pillanatban történő visszaemlékezése, életének egy meghatározó korszakának újraélése. A fordulatos regény lehetőséget ad egy eddig nem látott színpadi adaptációra!

Nem árulunk el titkot, ha kimondjuk, hogy a mai fiatalok vajmi keveset olvasnak. Ez a darab hidat képez. És biztos felkelti az érdeklődést a fiatalokban, ha megnézik a musicalt, hogy elolvassák a regényt vagy Szabó Magda más műveit, és megnézzék az Abigél című filmet is.

Szabó Magda így ajánlotta nekünk fiatal hősnőjét:
"1943-ban Gina elbúcsúzik otthonától és azoktól, akiket szeret, mert az apja beadja a híres árkodi intézetbe. A kis gimnazistát a rideg világ, a szokatlan kegyetlen törvények lázadásra késztetik. Ám megtud valamit, ami maradásra bírja, önként vállalja a rabságot… Hogyan igazodik el a kis tizenéves lány ebben a felnőtt-titkoktól terhes világban? Vajon hihet-e a naiv diáklegendákban, amelyet a kertben álló, korsós leányt formázó szobor alakja köré fon a lányok képzelete? Írjon talán ő is levelet Abigélnek, aki mindig segít a bajbajutottakon…"

Jogtulajdonos: Pentaton Művész- és Koncertügynökség
Külön köszönet Tasi Gézának

Az előadást angol nyelvű felirattal játsszuk.

Szereposztás:

Vitay Georgina: Kardffy Aisha, Gadó Anita

Torma Gedeon – igazgató: Jantyik Csaba, Bardóczy Attila, Pálfalvy Attila

Kőnig tanár úr: Szabó P. Szilveszter, Peller Károly, Magócs Ottó

Kalmár tanár úr – osztályfőnök: Szerényi László, Cseh Dávid Péter, Bálint Ádám

Kis Mari: Pacskó Dóra, Becz Bernadett

Torma Piroska: Faragó Alexandra, Katz Piroska, Zavaros Anna

Bánki Anna: Kálmán Petra, Grubits Blanka

Kuncz Feri: Angler Balázs, Imre Roland

Truth tanárnő: Sz. Nagy Ildikó, Ullmann Zsuzsa

Mimó néni: Prescsák Zita, Sz. Nagy Ildikó

Róza néni: Prescsák Zita, Sz. Nagy Ildikó

Ajánlatunk


Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

A Medikus Zenekar 2008-ban alakult, tagjai a Semmelweis Egyetem és más hazai felsőoktatási intézmények egykori és jelenlegi hallgatói. A főleg szimfonikus felállásban működő együttes nem csupán az egyetemi rendezvények rendszeres fellépője, hanem önálló hangversenyeket is ad hazánkban és külföldön egyaránt.

romantikus vígjáték két részben

Ajánló


Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat