Program


Cziffra Fesztivál - Marc-André Hamelin zongoraestje

Cziffra Fesztivál - Marc-André Hamelin zongoraestje

Hogy mutassuk be azt a zongoraművészt, aki nincs még hatvan, de már több mint száz lemezt készített, akit tizenegyszer jelöltek Grammy-díjra, egy ízben a saját kompozícióiért (hatot el is nyert!), és aki emellett arra is ráér, hogy feledésbe merült életművek és kortárs szerzők népszerűsítésével törődjön?

Cziffra Fesztivál - Marc-André Hamelin zongoraestje

Mozart: Esz-dúr zongoraszonáta  K.282,
C.P.E. Bach: c-moll rondó Wq. 59/4,
Beethoven: C-dúr zongoraszonáta , op.2. No.3
-    szünet –
Fauré: 1., 2., 3. noktürn op.33,
Ravel: Gaspard de la nuit

Műsorvezető: Becze Szilvia

Hogy mutassuk be azt a zongoraművészt, aki nincs még hatvan, de már több mint száz lemezt készített, akit tizenegyszer jelöltek Grammy-díjra, egy ízben a saját kompozícióiért (hatot el is nyert!), és aki emellett arra is ráér, hogy feledésbe merült életművek és kortárs szerzők népszerűsítésével törődjön? Marc-André Hamelin ma Kanada legkeresettebb zongoristája, akit saját bevallása szerint „a felfedezés iránti szomjúság” hajt. Hasonló pionír, ha játéktechnikáról van szó; olyan őt nézni, mint tíz, egymástól független ujjat látni, amelyek mégis tökéletes összhangban dolgoznak. Először láthatjuk őt Magyarországon, műsora két évszázad német és francia zenéjét öleli fel: az általa igen nagyra tartott Bach-fiú, Carl Philipp Emmanuel mellé Mozart és Beethoven fiatalkori műveiből választott, a Chopin-hatástól sem mentes Fauré-noktürnök után pedig Ravel kalauzol a gótikus éjszakába.

Kiemelt szponzor: MVM

Kedves Vendégeink!

A korlátozások miatt, valamint annak érdekében, hogy a közönség helyszíni koncertélményben részesülhessen, és élvezhesse a hangverseny pótolhatatlan atmoszféráját, a koncerttermek akusztikáját és a művészek kisugárzását, a koncert későbbi időpontban kerül megrendezésre. Az új dátumról hamarosan tájékoztatást adunk itt és egyéb online felületeinken.

Megértésüket köszönjük!

Ajánló


Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra mostanra összenőtt fogalom lett a magyar…

DÉS koncert A produkció szervezője és producere: Margitszigeti Színház Nonprofit Kft. - Fotó:…

2021-ben Halász Judit nyitja a gyerekkoncertek sorozatát a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A különleges…


Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat