VeszprémFest

VeszprémFest

A VeszprémFest egy immár 14 éves múltra visszatekintő kulturális nagyrendezvény, amely igazi értéket teremt helyi és országos viszonylatban is az igényes zene- és művészetkedvelők örömére.

A rendezvény nyaranta 4-5 napon át kínálja különböző zenei műfajok legszínvonalasabb, világhírű előadóit, legyen szó világzenéről, jazzről , klasszikus zenéről , operáról, vagy popról. A VeszprémFest fellépőinek Grammy-díjait számolva már bőven száz felett járunk.

Ízelítőül néhány név az elmúlt évekből: Tom Jones, Lisa Stansfield, Gregory Porter, Jamie Cullum, Roger Hodgson, Kool&the Gang, Emeli Sandé, Katie Melua, Vaya Con Dios, Diana Krall, Nigel Kennedy, José Cura, Al Di Meola, Paco de Lucia, Kocsis Zoltán, Herbie Hancock, Chick Corea, Miklósa Erika, The Gypsy Kings, Rost Andrea, Bobby McFerrin, George Benson, Craig David, az Orquesta Buena Vista Social Club® Omara Portuondoval és még sorolhatnánk…

A szabadtéri koncertek háttereként, természetes díszleteként 13 éven át a Veszprémi Vár érseki palotájának gyönyörű barokk épülete szolgált, mely nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy az idelátogatók egy egyedi, meghitt, baráti hangulat részesei lehessenek. 2017-ben, a palota felújítása miatt,a nagyszínpad leköltözött a nem kevésbé festői História Kertbe, az egykori érseki pihenőkertbe, ahol impozáns környezetben, a Séd patak partján várta, és várja 2018-ban is fellépőit és 3000 fős közönségét.A rendezvény esőhelyszíne a Veszprém Aréna, az ország egyik legújabb, legmodernebb rendezvényközpontja.

A Séd patak mentén juthatunk el a fesztivál életébe ez évben bekapcsolódó, új szabadtéri helyszínre, a Jezsuita Templomkertbe is: az 1747-ben épült jezsuita templom és az ősi veszprémvölgyi apácakolostor (melyet Szent István király alapított 1020 körül) megszépült romkertje környezetében egy négyszáz fős ültetett nézőtérrel várja vendégeit a fesztivál. Eső esetén a koncertek beköltöznek a Hangvilla Közösségi Térbe.

 A nagyszínpados koncertek mellett kísérőrendezvények zajlanak, az évek során újabb és újabb helyszíneket bekapcsolva a fesztivál életébe. Kiemelkedik ezek közül a már 2011 óta minden évben megrendezésre kerülő Rozé, Rizling és Jazz Napok az Óváros téren, amely 10 napon át kínálja ingyenes koncertjeit és a régió borászatainak borait a nagy számú érdeklődőnek.

Missziónk a kezdetek óta változatlan: Legyen a VeszprémFest egy vidéki végvára a világszínvonalú zenei produkcióknak, otthona – még ha csak néhány napra is – azoknak a sztároknak, akik Európa és a világ színpadainak deszkáin is otthonosan mozognak.

Tovább 8200 Veszprém , Óváros tér 22.

8 esemény


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!
Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat