Program


Fókuszban Georges Aperghis / LISZT ÜNNEP 2021

Fókuszban Georges Aperghis / LISZT ÜNNEP 2021

Az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány koncertje

R. Strauss: Szerenád, op. 7 

Kecskés D. Balázs: Wind – ősbemutató 

Eötvös Péter: Aurora – magyarországi bemutató

Francisco Domínguez: Kharir IV – ősbemutató

Georges Aperghis: Migrants – magyarországi bemutató

 

Közreműködik: Thurnay Viola, Murányi Márta – ének, Matthew McDonald – nagybőgő, Óbudai Danubia Zenekar

Vezényel: Joanna Natalia Ślusarczyk, Jonas Bürgin, valamint a mesterkurzus kiválasztott karmesterei

 

Az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány karmestereket és zeneszerzőket támogató idei mentorprogramjának egyik központi műve Richard Strauss fiatalkori darabja, a tizenhét évesen írt Fúvósszerenád: a zeneszerzők, Kecskés D. Balázs és Francisco Domínguez a mentorálás idején a Szerenáddal azonos apparátusra komponálják legújabb művüket.

Mint minden korábbi évben, a két vezető mentorhoz, Eötvös Péterhez és Vajda Gergelyhez egy harmadik kortárs alkotó csatlakozik, idén a világhírű, Franciaországban élő görög komponista, Georges Aperghis. A hazai közönség elsősorban a kísérleti színház és a kortárs zene határterületén tevékeny szerzőként ismerheti, két énekesre és együttesre 2016–2017-ben írt darabjának Berlinben volt az ősbemutatója.

A koncerten magyarországi bemutatóként hangzik el Eötvös Péter nagybőgőre írt concertója, a darabot Matthew McDonald, a 2019-es berlini premier szólistájának előadásában hallgathatjuk meg.

A koncert a Liszt Ünnep keretében a Budapest Music Centerrel és az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvánnyal közös programként, a Müpa szervezésében valósul meg.


Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat