Program


MAO – Legendás albumok / Stan Getz és Joao Gilberto: Getz/Gilberto
2

MAO – Legendás albumok / Stan Getz és Joao Gilberto: Getz/Gilberto

A Legendás Albumok sorozat koncertjein a jazztörténet szempontjából különösen jelentős lemezek anyagait hallhatjuk a Modern Art Orchestra előadásában. A koncertekkel a zenészek nem csupán tiszteletüket fejezik ki a jazzlegendák és műveik iránt – a Legendás Albumok mögötti műhelymunka fejlődési folyamat is egyben.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. december 14. kedd, 20:00

MAO – Legendás albumok / Stan Getz és Joao Gilberto: Getz/Gilberto

Közreműködik:
Hajdu Klára - ének
Szakonyi Milán - ének, gitár
Ávéd János - szaxofon
Fekete-Kovács Kornél - trombita
Komjáti Áron - gitár
Cseke Gábor - zongora
Bögöthy Ádám - nagybőgő
Csízi László - dob

A MAO muzsikusai tanulmányozzák és internalizálják az aktuális lemezanyag egészét, a zenei szerkezeteket és a hangszereléseket az előadások alkalmával érintetlenül hagyva. Minthogy a jazz nyelvezetének esszenciális összetevői az improvizáció és a szólisztikus önkifejezés, a muzsikusok természetesen rögtönzött szólókat adnak elő a koncerteken. Az eredeti szerzemények és hangszerelések tiszteletben tartásának és a Modern Art Orchestrától megszokott színvonalú zenészek improvizációinak köszönhetően a Legendás Albumok egyszerre hozza testközelbe a hallgatókat a jazz mesterműveinek tradícióival és garantál friss zenei élményt.

Getz/Gilberto

A Getz/Gilberto studiómunkái 1963-ban kezdődtek meg. Getz és a gitáros-énekes Gilberto mellett Tom Jobim zongorista-zeneszerző és Astrud Gilberto énekesnő is hallható a lemezen, akinek ez a jazztörténeti jelentőségű album az első professzionális megjelenése énekesként és egyben karrierjének katalizátora is. Igaz, hogy a felvételezések megkezdésekor a bossa nova már több országban is népszerűségnek örvendett, a világhírt azonban ezen lemez berobbanása hozta meg a számára. A fülledt harmónia- és ritmusvilágú, bódítóan ringatózó muzsika hatalmas vonzerővel ömlött rá a hallgatókra. A lemez gyakorlatilag minden fontos zenei kategória Grammy-díjában részesült; a legjobb instrumentális jazz album, a legjobb hangmérnöki munkával kivitelezett lemez és az év felvétele címek mellett a Girl from Ipanema (A. C. Jobim) önállóan is díjazott lett.

Az anyag különlegessége minden bizonnyal a zenekarban működő személyiségek karakterének és sugárzó szakmai tudásának is köszönhető. Antonio Carlos – népszerűbb, s rövidebb nevén Tom – Jobim sokoldalú muzsikus és zeneszerző volt, akinek ízlésvilágára olyan alakok voltak hatással, mint Debussy, Ravel, vagy a brazil zeneszerzőlegenda, Heitor Villa-Lobos. A tradicionális brazil zene, a jazzimprovizáció harmóniavilága és az imént említett klasszikus vonal eredője tehát az a bossa nova, ami az egész világot meghódította magának, s ebben a Getz/Jilberto kardinális szerepet játszott.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Ajánló


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És…

Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat