Program


Pearls of Swing – a swing dívái és a BJC Big Band / JAZZTIME
3

Pearls of Swing – a swing dívái és a BJC Big Band / JAZZTIME

Az újjászületés koncertje! A kapuit újra megnyitó Müpa rögtön egy új fesztivállal kedveskedik a jazzrajongók számára. A tizenöt éven át sikeresen működő New Orleans Swingfesztivál 2021-től JazzTime néven, a jazz hagyományos értékei iránt továbbra is elkötelezve, de szélesebb stílusválasztékkal jelentkezik.

Pearls of Swing – a swing dívái és a BJC Big Band
JazzTime a Lexus támogatásával

Közreműködők:
ének Bolba Éva - Micheller Myrtill - Munkácsy Eszter - Pocsai Kriszta

BJC Big Band:
gitár Ifj. Tóth István
bőgő Fonay Tibor
trombita Ducsai Szabolcs - Csizmadia Dávid - Pecze Balázs - Koós-Hutás Áron
harsona Csapó Krisztián - Korb Attila - Varga István - Nagy Viktor Dániel - Abbas Murad
szaxofon Meleg Tamás - Nagy Balázs - Dennert Árpád - Elek István - Stencli Tamás
zongora Tálas Áron
dob Csízi László

Fülnek és szemnek is gyönyörködtető, a lélek számára felemelő előadást élvezhet a publikum a big band irodalom hölgyeket előtérbe állító műsorával.

A színpadra álló négy énekesnő a swing hazai képviselőinek legjobbjai. Micheller Myrtill többször lenyűgözte már a Müpa és más koncerthelyszínek közönségét Voice & Guitar nevű duójával, Swinguistique kombójával, big bandek, sőt szimfonikus zenekarok szólistájaként. Hibátlan angol és francia szövegmondásáról is ismert. Pocsai Kriszta régóta az egyik legkeresettebb jazzénekesnő. Éveken át volt a Magyar Rádió jazzműsorainak vezetője, készített lemezt Szakcsi Lakatos Bélával, állandó tagja a SoLaTi együttesnek, vendége a Bágyi Balázs New Quartetnek, illetve az Elek István Quartetnek, és immár saját kvartettet is vezet. Bolba Éva elmaradhatatlan szereplője a hazai tradicionális jazzfesztiváloknak, a Hot Jazz Band állandó meghívott énekesnője, koncertezett és közös lemezfelvételt is jegyez a Budapest Jazz Orchestrával. Munkácsy Eszter a Shure Montreux Jazz Voice Competition döntőse, aki a 2018-as Jazz Showcase közönségét a Vintage Dolls formáció tagjaként hódította meg.
A BJC Big Band, a Budapest Jazz Club házi nagyzenekara a hazai jazzpaletta legkiválóbb muzsikusaiból alakult. 2019-ben Gunhild Carling multiinstrumentalista, énekes, sztepptáncos és egyszemélyes zenekar mögött sziporkáztak a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

Rendező: Müpa

Ajánló


A történet középpontjában Garance, a gyönyörű színésznő áll, és négy férfi, akik mind…

A Madách Színház bemutatja Disney és Cameron Mackintosh: MARY POPPINS című musicaljét P.…

Különös játékot talál ki egy baráti társaság: bárkinek megszólal a telefonja, képes vagy…


Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat