Program


Veled, Uram!

Veled, Uram!

Szörényi Levente - Bródy János: VELED, URAM!
Rockopera, két részben

A Budapesti Operettszínház és a Thália Színház közös előadása.

 több

Először mutatja be kőszínház a méltán híres szerzőpáros shakespeare-i királydrámákhoz hasonlítható művét, ezt a nagyon izgalmas, emberi konfliktusokban gazdag rockoperát, amely "…nem az István, a király folytatása, inkább a téma […] államalapító uralkodónk életének-munkásságának […] lezáró része. Éreztük már évekkel ezelőtt: az István darab önként kínálja magát, hogy idővel megválaszoljuk az ott nyitva maradt kérdéseket. Persze nem a saját kútfőnkből, hanem a történelmi összefüggések segítségével, amelyek hűségére akkor is vigyáztunk, amikor teret engedtünk az alkotói szabadságnak." - jellemzi alkotását a zeneszerző.

Utódlási harc izgalmas drámája a darab - amely István király uralkodásának utolsó évéiről szól - olyan, meg nem fejtett rejtélyek nyomába kalauzolja a nézőt, mint például István király egyetlen fiának, trónörökösének, Imre hercegnek máig tisztázatlan, csak a krónikákból ismert halála, amelyet értelemszerűen utódlási harc követ. A háttérben és a nyilvánosság színpadán ármánykodás, cselszövés, kényszerű paktumkötés húzódik. Mindez mit jelent ma? Kicsit azt mutatja számunkra, hogy a helyzet akkor sem volt más, mint az azt követő "zivataros" századokban…

Vászoly fiai (András, Béla, Levente): közreműködik a színház Musical Együttese, Zenekara, Balettkara, Pesti Broadway Stúdió növendékei és gyerekek.

Zenei munkatársak: Axmann Péter, Balassa Krisztián, Nagy Gábor, Lőkös Dorottya, Puskás Dóra.

Ajánló


Andrew Lloyd Webber csodálatos műve a Biblia legszebb, drámai fordulatokban leggazdagabb történetén, a…

Ezen az estén az író a színész testét ölti magára.


Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat